Ateliere lego Bricks4Kidz pentru scolari

Categoria: Ateliere pentru copii

Unde: Bricks 4 Kidz (vezi harta)

Str. Glodeni nr. 3, Sector 2, Bucuresti
(incinta club Pescariu Sports&Spa, acces direct din Bd. Barbu Vacarescu)

Programari:

Miercuri 26 sep, 11:30 - 18:30
Joi 27 sep, 11:30 - 18:30
Vineri 28 sep, 11:30 - 18:30
Simbata 29 sep, 16:00 - 18:30
Duminica 30 sep, 16:00 - 18:30

Bricks4Kids va propune o incursiune lego in cum fuctioneaza mixerul de bucatarie, dragster-ul, ventilatorul, camionul de gunoi si iluziile optice. In timp ce lucrati impreuna, va dezvoltati creativitatea si aflati detalii interesante despre fiecare dintre ele.

Miercuri 26 Septembrie - Atelier Bricks 4 Kidz® – DRAGSTER

Joi 27 Septembrie - Atelier Bricks 4 Kidz® – VENTILATOR

Vineri 28 Septembrie - Atelier Bricks 4 Kidz® – CAMIONUL DE GUNOI

Simbata 29 Septembrie - Atelier Bricks 4 Kidz® – MIXER

Duminica 30 Septembrie - Atelier Bricks 4 Kidz® – ILUZIA OPTICA

 

DRAGSTER

Capabil sa parcurgi 400m in doar 4½ secunde, acest vehicul accelereaza mai repede decat un avion cu reactie sau un monopost! La sfarsitul cursei, dragster-ul poate atinge 480 km/h! Lectia ii propune sa explice cum reuseste aceasta masina sa atinga o viteza atat de mare. Vocabularul include termeni precum: acceleratie, aerodinamic, tractiune.

VENTILATOR

Copiii vor afla de ce ne racoreste ventilatorul si vor construi propriul ventilator folosind piese LEGO®. Aceasta lectie cuprinde o parte din stiinta legata de temperatura aerului, dar si informatii interesante despre corpul uman sau despre cum ne incalzim si ne racorim noi ca “animale cu sange cald”. Participantii vor invata despre pericolele supraincalzirii si despre modalitatile interesante de racorire. Vocabularul cuprinde cuvinte precum: densitate, evaporare, homeostaza, curent, indexul temperaturii.

CAMION DE GUNOI

Stiati ca romanii produc in medie 1.20 kg de gunoi pe zi? V-ati intrebat vreodata ce se intampla cu tot acest gunoi? Copiii vor construi un model de masina de gunoi si vor afla cum poate fi folosit gunoiul pentru a crea energie. Aceasta lectie cuprinde o discutie despre gropile de gunoi si cateva provocari legate de eliminarea deseurilor.  Vocabularul cuprinde termeni precum groapa de gunoi, descompunere, energia biomasei.

MIXER DE BUCATARIE

Stiai ca pentru mixerul de bucatarie exista peste 1000 de patente, mai mult decat pentru oricare alta inventie? Totul a inceput cu o manivela atat la angrenajele sale. Copiii isi vor spune parerea despre felul in care masinile ne usureaza munca si vor discuta despre ce tip de inventie ar putea crea. Acest proiect de ocazia participantilor sa observe cum functioneaza mecanismele. Vocabularul include notiunile: patent, inovatie, intercalare, sensul acelor de ceasornic.

ILUZIA OPTICA

Copiii vor construi un model replica a unei „jucarii” din epoca Victoriana numita taumatrop. Imagini diferite sunt imprimate pe fiecare parte a unui mic disc, iar in momentul rotirii discului cele doua imagini se imbina. Copii vor discuta despre persistenta imaginii pe retina pentru a intelege cum functioneaza iluzia optica. Vocabularul include notiuni precum: binocular, iluzie, retina.


Detalii administrative:

Pentru familii cu copii -  atelierele vor avea loc in fiecare zi a festivalului (Miercuri – Duminica), in intervalul 16:00-17:00 sau 17:30-18:30 .

Accesul se va face pe baza unui tarif promotional de 25 lei/participant/atelier, tarif valabil DOAR pe durata festivalului. (tariful normal este de 50 lei)

Pentru înregistrare va rugam sa completati acest formular

Pentru scoli -  atelierele vor avea loc in fiecare zi a festivalului (Miercuri – Vineri) in intervalul 11:30 -12:30 . Accesul este gratuit.

Pentru inscriere va rugam sa completati acest formular

 Participantii la acest atelier vor putea participa in concursul Kidibot - detalii aici