Datele personale in epoca social media - Powered by Clico

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Parteneri:
Clico

Unde: Librăria Humanitas Kretzulescu (vezi harta)

Calea Victoriei 45-47, Bucuresti

Programari:

Simbata 29 sep, 16:00 - 17:30

Prin toate acțiunile pe care le realizăm în spațiul online, lăsăm în urma noastre urme digitale, firmituri de comportament care depun mărturie despre noi.

Gesturile pe care le facem – fie că este vorba despre click-uri, like-uri, timpul petrecut sau viteza de reacție, locurile și orele în care interacționăm, sau cuvintele cheie prin care căutăm ceea ce ne interesează – ne conturează moment de moment un portret digital în continuă schimbare.

Aceste date personale, cultivate și recoltate prin social media, dar și prin motoarele de căutare, prin jocuri, platforme de comerț, taximetrie sau job-uri online, devin atât materia primă a unui nou tip de capitalism cât și mediul prin care corporațiile și statele evaluează și decid accesul nostru, consumatori și cetățeni, la resurse, bunuri și servicii.

Tot mai multe dintre deciziile importante care ne privesc, comerciale și civice, depind de procesarea algoritmică a datelor personale. În acest context, dezbaterea publică și politicile publice privind reglementarea circulației și procesării datelor devin vitale pentru constituirea unei societăți libere.

Vă invităm la o discuție pe marginea noilor provocări și oportunități ridicate de economia digitală, într-o societate tot mai mult integrată prin tehnologii și animată de schimbări tot mai rapide.

Invitați:

Răzvan Rughiniș este profesor universitar în Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica din București. Cercetările sale sunt specializate în problematica securității rețelelor de calculatoare și Internet of Things.

Răzvan este co-fondatorul asociației Tech Lounge, sprijinind creativitatea tehnică și antreprenoriatul tinerilor din IT&C. Începând cu 2013 Răzvan este coordonatorul programului de accelerare Innovation Labs, susținând tinerii pasionați să își transforme ideile în prototipuri viabile și energizând ecosistemul de antreprenoriat tehnic românesc.

 

Bogdan Manolea director executiv al Asociația pentru Tehnologie și Internet

 

Și dacă tot sunteți în Librăriile Humanitas nu uitați că, pe perioada festivalului, cărțile de știință au promoții speciale.