Kid's Lab - purificare apei

Categoria: Experimente si Demonstratii

Parteneri:
BASF Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, UPB

Unde: Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor (vezi harta)

Str. Polizu nr. 1-7

Programari:

Vineri 28 sep, 10:00 - 11:00
Vineri 28 sep, 11:00 - 12:00
Vineri 28 sep, 12:00 - 13:00
Vineri 28 sep, 13:00 - 14:00

Chimia, ştiinţa compoziţiei şi proprietăţilor materiei, ne ajută să avem o viaţă mai bună. Produsele obţinute prin intermediul chimiei sînt peste tot – plasticul din care sînt făcute ţevile pentru apă, fibrele hainelor noastre, combustibilul maşinilor; aplicaţiile acestei ştiinţe în viaţa de zi cu zi sînt nenumărate.

Atelierele Kids’ Lab de anul acesta vă vor da posibilitatea de a petrece o oră în  lumea poluării și purificării apei. Care sunt procesele chimice și fizico-chimice prin care apa murdărită constant apare din nou curată la noi la robinet. Aflăm printre altele despre filtrare, precipitare, ect

În cadrul atelierelor participanţii au ocazia să efectueze ei înşişi experimente chimice în condiţii de siguranţă, utilizînd truse de lucru adaptate vîrstei şi cunoştinţelor pe care le deţin la acel moment. Laboratoarele se desfăşoară sub atentă supraveghere a studenţilor voluntari din Secţia de Tineret a SChR şi sub îndrumarea unui cadru didactic.


Informaţii importante:

Locaţia: În cadrul Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, corpul PSala D 013 (lîngă scuarul din incintă)

Grupele vor fi de maxim 32 de copii cu vîrste cuprinse între 6 si 14 ani.

Participarea este gratuită, dar se face doar pe baza unei programări prealabile.

Ne pare rau, dar la acest atelier nu mai sunt locuri.

Participanții la acest atelier vor putea participa în concursul Kidibot - detalii aici

Va rugăm să respectaţi programările şi să veniţi cu cel puţin 20 de minute înainte de ora de începere planificată! De asemeni, la efectuarea programării va rugăm să ne indicaţi vîrsta copilului / copiilor pentru a se asigura grupe de vîrstă cît mai omogene.