Revoluția științifică și inventarea științei moderne

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Parteneri:
Editura Humanitas

Unde: Librăria Humanitas Kretzulescu (vezi harta)

Calea Victoriei 45-47, Bucuresti

Programari:

Vineri 28 sep, 19:00 - 20:30

O discuție pe baza cărții The Invention of Science de David Wooton, o dezbatere asupra progresului științei îmbinînd  perspectiva istoristă cea  popperiană.

Dezbaterea se adresează publicului larg.

 

Invitați:

Dana Jalobeanuprofesor, cercetător și cititor pasionat, călătoresc, de preferință, prin istoria modernității timpurii. Fizician convertit la filosofie, investighez tipurile de erori și năzbâtii care stau la baza apariției științei moderne. Mă găsiți la Facultatea de Filosofie, dar și la secția de științe umaniste a Institutului de Cercetare al Universității București. În timpul liber editez Journal of Early Modern Studies, imaginez cursuri noi și proiecte diverse, citesc literatură și ascult multă muzică clasică (în ultima vreme mai mult operă).

Grigore Vidaistoric al filosofiei și al științei. Nu dau like la citate care nu conțin și referința (la ultima ediție critică). Până acum doar am făcut cărți din alte cărți; pe mai departe aștept isprăvi mai mari de la mine. Mă găsiți, momentan, la IRH-ICUB, institutul de cercetare al Universității din București, unde investighez forme de matematizare ale modernității timpurii.

Moderator: Ovidiu Babeș

Intrare liberă, fără rezervare, în limita locurilor disponibile.

Și dacă tot sunteți în Librăriile Humanitas nu uitați că, pe perioada festivalului, cărțile de știință au promoții speciale.