Revolutii in stiinta - primii pasi in spatiu

Categoria: Experimente si Demonstratii

Parteneri:
Esero Romania

Unde: La voi în școală

Programari:

Joi 27 sep, 10:00
Vineri 28 sep, 10:00

Atelier in care vom parcurge impreuna o scurta istorie a explorarii spatiale insotita de citeva experimente la indemina tuturor. Intr-o ora si jumatate, vom vedea cum se lanseaza o racheta, ce se intimpla cu astronautii in timpul zborului, ce mavere si experimente fac acestia odata ajunsi la bord.

ESERO  (Biroul European de Resurse pentru Educatie Spatiala), principalul proiect al ESA (Agentia Spatiala Europeana) de sustinere a inatamintului primar si secundar icirc;n Europa in colaborare cu ROSA (Agentia Spatiala Romaina), utilizeaza spatiul cosmic drept un context creativ si generos in continut pentru predarea si invatarea stiintei, tehnicii, ingineriei si matematicii (STEM). Obiectivul consta in imbunatatirea cunostintelor si competentelor elevilor in aceste discipline inca din clasele primare si incurajarea acestora in alegerea unei cariere viitoare in domeniile STEM.

 

Detalii administrative:

Atelierul poate veni in scoala voastra pentru a da instrumente profesorilor de stiinta si invatatorilor si poate veni si in clase pentru copii.

Vor avea intiietate la inscriere scolile care ii inscriu si profesorii.

Pentru inscriere va rugam sa completati acest formular.

Pentru detalii  o puteti contacta pe Cristina Stancu - cristina.stancu@rosa.ro