Știința punerii de întrebări

Categoria: Ateliere pentru copii

Parteneri:
Planeta stiintei

Unde: Planeta ştiinţei (vezi harta)

Str Siriului nr 42-46, et 1, sector 1, Bucuresti

Programari:

Simbata 29 sep, 16:00 - 18:00
Într-un citat bine cunoscut, Einstein susținea că dacă ar avea 1 ora pentru a rezolva o problema de care ar depinde viața lui, ar petrece 55 minute asigurându-se că răspunde la întrebarea corectă. 

Întrebările sunt importante pentru că țin curiozitatea trează, aprofundează înțelegerea, structurează gândirea critică. Cu toate acestea, puține școli sau profesori se preocupă de dezvoltatul acestei importante abilități în copii.

Când știi că poți pune întrebări care să te ajute în ce îți dorești să faci, că știi cum să le pui și cum să ti le prioritizezi, te poți simți împuternicit, în controlul situației tale fie că este o situație de învățare sau una de viață.


Să poți pune întrebări însă necesită o serie de aptitudini:
# să fii confortabil în a petrece timp cu neștiința ta fără să încerci să rezolvi problema imediat
# necesită deschidere,
# exercițiu și o rutină a minții 

Cursul nu se ocupă de răspunsuri, ci doar de întrebări. Participanții vor fi încurajați să gândească întrebări fără a lua în considerare răspunsurile sau capacitatea lor de a le da.

Structura cursului: 1 sesiune a 2 ore

Luăm o problema, generăm întrebări, aflăm despre întrebările deschise și închise, încercăm să ne urmărim evoluția de la întrebările factuale la întrebările convergente și apoi divergente, urmând apoi să le potrivim contextului. Dar cel mai important, căpătăm un proces al punerii de întrebări și punem o piatră de temelie în procesul de autonomizare al învățării

Toate acestea în timp ce lucrăm în echipa și ne jucăm.

Costul cursului:

50 lei / ședință/ copil

Pentru înscrieri completați formularul acesta și vă contactăm cu restul detaliilor

Atelierul se adreseaza copiilor cu vîrste de peste 10 ani. 


Trainer: Miruna Pătrașcu - trainer cu experiență de 9 ani de zile și 3 ani în ateliere cu copiii - pasionată de ceea ce face și cu drag de minți și suflete tinere.
 
Locatia: Planeta Stiintei, Str Siriului NR 42-46, sect 1, Bucuresti (puncte de reper: artea de nord a orasului, statia de Metrou Aurel Vlaicu, zona Mall Promenada)