Vizită în laborator – Să înțelegem siguranță alimentară

Categoria: Cum functioneaza?

Parteneri:
BASF Centrul Naţional de Cercetări Ştiinţifice pentru Siguranţa Alimentară

Unde: Centrul Naţional de Cercetări Ştiinţifice pentru Siguranţa Alimentară (CNpSA) (vezi harta)

Bd Iuliu Maniu nr 7

Programari:

Vineri 28 sep, 10:00 - 11:00
Vineri 28 sep, 11:30 - 12:00
Vineri 28 sep, 13:00 - 14:00

Cum putem descoperi dacă alimentele sînt bune sau nu? Cum detectăm eventualii contaminanţi? Vino în laboratoare ca să afli răspunsul de la cercetătorii în chimie alimentară.

Centrului de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse și Procese Inovative a fost dezvoltat în scopul analizei avansate a alimentelor.

Tehnicile existente permit analiza componenților principali, dar și a urmelor. Fac posibile detectarea componentele care conferă valoare produselor alimentare, dar si a  diverselor toxine, putîndu-se astfel corela calitatea și influența acestor alimente asupra sănătății consumatorilor cu compoziția. Reușesc, deopotrivă, să asigure trasabilitatea și originea componentelor de interes.

Analiza calitativă și cantitativă a celor de mai sus, precum și a produselor adiacente din domeniul alimentar, pot fi analizate în diversele etape ale diverselor lanțuri trofice în care apar. De asemenea, centrul permite analiza unei game foarte largi de materiale cu aplicații diverse, inclusiv materiale pentru industria aeronautică, auto, electronică, biomedicală, etc.

 

Detalii administrative:

  • accesul este gratuit, dar necesită o programare prealabilă datorită numărului limitat de locuri disponibile.
  • Locatia: cladirea noua de pe dreapta de imediat ce intrati in curte
  • Numarul maxim de copii ce pot fi primiti in laborator este 15 /serie -  daca veniti cu mai multi o parte din ei vor trebui sa astepte
  • Be adresează: grupurilor organizate de elevi de liceu sau clasa a8a

Ne pare rau, dar la aceasta activitate s-au ocupat locurile. Ne revedem la anul.