Cum putem descoperi dacă alimentele sînt bune sau nu? Cum detectăm eventualii contaminanţi? Vino în laboratoare ca să afli răspunsul de la cercetătorii în chimie alimentară.
Centrului de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse și Procese Inovative a fost dezvoltat în scopul analizei avansate a alimentelor.
Tehnicile existente permit analiza componenților principali, dar și a urmelor. Fac posibile detectarea componentele care conferă valoare produselor alimentare, dar si a diverselor toxine, putîndu-se astfel corela calitatea și influența acestor alimente asupra sănătății consumatorilor cu compoziția. Reușesc, deopotrivă, să asigure trasabilitatea și originea componentelor de interes.
Analiza calitativă și cantitativă a celor de mai sus, precum și a produselor adiacente din domeniul alimentar, pot fi analizate în diversele etape ale diverselor lanțuri trofice în care apar. De asemenea, centrul permite analiza unei game foarte largi de materiale cu aplicații diverse, inclusiv materiale pentru industria aeronautică, auto, electronică, biomedicală, etc.
Ne pare rau, dar la aceasta activitate s-au ocupat locurile. Ne revedem la anul.