De ce un Festival al Stiintelor?romanaenglishfrancaise

"Lumea arată cu totul diferit în lumina științei. De exemplu, copacii sînt alcătuiți în principal din aer. Atunci cînd ard se reîntorc în atmosfera și căldură degajată este de fapt căldură Soarelui capturată atunci cînd aerul a fost transformat în copac, iar în cenușă găsim acea mică parte ce provine din pămînt, nu din aer.
 

Acestea sînt lucruri frumoase, iar știința este într-un mod minunat plină de ele. Sînt lucruri ce te inspiră și care pot fi folosite să-i inspire și pe alții."

Richard Feynman, "Ce este știința?", prelegere ținută în 1966 la a XV-a adunare anuală a Asociației Naționale a Profesorilor de științe din SUA
Știința este fascinantă. Dincolo de aplicațiile practice, dincolo de toate invențiile care ne fac viața mai ușoară, mai plăcută și mai lungă, dincolo de antibiotice, de navele spațiale sau de acceleratoarele de particule, cunoașterea științifică atrage prin capacitatea unică de a deschide porțile Universului, de a ne permite să înțelegem cum  funcționează acesta.

Știința ne ajută să evoluăm, să ne depășim limitele, fizice și mentale. Nu am există astăzi dacă în urmă cu 2,5 milioane de ani strămoșii noștri îndepărtați nu ar fi inventat uneltele de piatră sau dacă în urmă cu un milion de ani, mult înainte că Homo Sapiens să apară pe scenă, un geniu necunoscut, dintr-o specie anterioară – Homo Erectus, nu ar fi descoperit focul.

Dar mai presus de orice, știință este o "candelă în întuneric" după cum, fascinant, o descria Carl Sagan. Metodă științifică, bazată pe rațiune și experiment, reprezintă cel mai puternic instrument al omenirii, singurul capabil să ne scoată din beznă superstițiilor și obscurantismului.

Sperăm că prin acest Festival să reușim să împărtășim, în special copiilor, măcar o părticică din fascinația și plăcerea de a descoperi misterele Universului.


Bucharest Science Festival este organizat de catre Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) impreuna cu Planeta Stiintei.

Dorim sa le multumim tuturor sponsorilor si partenerilor nostri fara de care acest proiect nu ar fi putut fi dus la bun sfirsit. In mod particular sintem recunoscatori pentru sprijin companiei AgroBiotechRomcompaniei BASF, Clico.ro, System Plus,  Institutului Francez din Romania, Institutului Polonez

Multumim partenerilor nostri de comunicare, strategie, PR, social media și managementul relației cu liderii de opinie, RogalskiDamaschin

De nepretuit s-a dovedit si sprijinul in ceea ce priveste brandingul si comunicarea, asigurate cu promptitudine si profesionalism de catre echipa Funvertising.