Formula 1 prinde viteza in Romania!

Categoria: Experimente si Demonstratii

Parteneri:
Renault

Unde: Promenada Mall (vezi harta)

Calea Floreasca Nr. 246B, Bucureşti

Programari:

Vineri 28 sep, 16:00 - 22:00
Crezi ca poti sa obtii 100km /ora in sub o secunda?

Elevii din cadrul echipei Malaxa s-au ocupat de treaba! Au proiectat masinile, au facut stringere de fonduri si cu sprijinul Renault s-au înscris în competitia mondiala @F1 in scoli. (F1 in Schools - World Finals)

Vino la Noaptea cercetatorilor | Bucuresti, un eveniment partener Bucharest Science Festival 2018 si vei vedea cum un prototip de spuma poliuretanica la scara 1/20 din masina reala va atinge 100km la ora sub ochii tai!

Ii vei cunoaste pe Emilia Barbu (Team Manager & Marketing Manager), Lara Siru (Graphic Design & Marketing Manager), David Serban si Pavel Bulgac (Manufacturing Engineers) si Andrei Ostahie (Financial Executive) cei 5 tineri care au lucrat la acest proiect.

Competitia internationala multidisciplinara F1 in Schools - World Finals este sustinuta de comunitatea de Formula 1 si partenerii sai, cu participanti din peste 40 de tari ale lumii. Concursul presupune proiectarea si confectionarea unei masini miniaturale de Formula 1, precum si realizarea unei strategii complete de marketing, financiare si de identitate vizuala. 

Echipa Malaxa a reprezentat Rominia anul acesta in Singapore si va veni Vineri seara la Noaptea cercetatorilor | Bucuresti sa ii prezinte si stie proiectul lor.

Prototipul a fost realizat folosind programe avansate de proiectare CAD/CAM, la o scara de 1/20, avind propulsie bazata pe CO2. Etapa de testare si dezvoltare indelunga a fost esentiala pentru atingerea parametrilor de eficienta necesari, impusi de regulametul competitiei.