Pseudostiinta si Fake News in epoca digitala

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Parteneri:
GlobalFocus Center

Unde: Libraria Humanitas de la Cismigiu (vezi harta)

Bd. Elisabeta nr. 38
Bucuresti

Programari:

Simbata 29 sep, 15:00 - 16:30

Lipsa de intelegere a unor fenomene ale vietii, lipsa unor fundamente ale gindirii critice si punerea informatiei in context ne fac succeptibili manipularilor, teoriilor conspirationiste si fake-newsurilor. 

Intr-o lume in care calitatea pare sa fie garantata prin numarul de like-uri si nu prin valoarea intrinseca a mesajului transmis, in care pe toti ne depasesc putin evolutiile tehnologice si in care efortul de a gasi niste stiri reale pare sa fie atit de mult mai mare decit accesul facil la informatii eronate, o lume in care nu numai indivizii, dar si statele cad prada propagandei; pare ca este aproape o obligatie civica sa avem niste notiuni fundamentale fie ca este vorba despre democratie, vaccinare sau surse credibile ale stirilor.

Vorbitori:

Sorin Cucerai jurnalist si analist politic. A absolvit facultatea de Filozofie a Universitatii din Bucuresti cu specializare in morala si filozofie politica. Este Junior Research Fellow al Centro per Centro-Oriental Europe in Balkan, Università di Bologna, Italy si membru fondator al Societatii Romine de stiinte Politice.
 
Andrei Tiut  - consultant politic cu experienta in politica interna si cercetare online. A lucrat in campanii politice in Rominia si strainatate impreuna cu grupul Politics without Barriers. A fost implicat in ultimele schimbari aduse legii electorale.
 
Rufin Zamfir - director de programe la GlobalFocus Center, un think-tank independent pe politica externa cu sediul in Bucuresti, România. Coordoneaza programul de Securitate si amenintari asimetrice (care acopera razboiul informatic, radicalizarea, terorismul si razboiul cibernetic) si este analist strategic pentru Balcanii de vest. Rufin are un masterat in comunicare la scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si un certificat in Studii asupra terorismului si violentei politice la Universitatea St Andrew din Scotia.
Este un contributor constant al revistei Foreign Policy, editia in lb romina si un pasionat bloger si analist geopolitic.
 

Si daca tot sunteti in Librariile Humanitas nu uitati ca, pe perioada festivalului, cartile de stiinta au promotii speciale.