Platforma EducatiePrivata.ro: laborator de bune practici

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Parteneri:
www.educatieprivata.ro

Unde: Institutul Francez (vezi harta)

Bd. Dacia nr. 77
Bucuresti

Programari:

Miercuri 26 sep, 15:00 - 17:00

An după an criza educației se accentuează, iar degradarea continuă a sistemului de învățămînt pune în pericol atît dezvoltarea economică a țării cît și climatul social. În condițiile în care la terminarea gimnaziului doi elevi din cinci sînt analfabeți funcțional iar abandonul școlar este un fenomen extrem de răspîndit avem nevoie urgentă de o restructurare rapidă a învățămîntului care să conducă la atingerea parametrilor de performanță obligatorii pentru epoca modernă.

Sistemul de învățămînt privat nu este antagonic și nici un competitor direct al celui public; cele două modele sînt mai degrabă două fațete complementare ale aceluiași proces, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Mai mult, flexibilitatea și adaptabilitatea inerente învățămîntului privat îl fac un mediu propice testării unei variate palete de abordări didactice, cele mai bune putînd fi apoi diseminate în beneficiul elevilor și profesorilor din toate școlile, fie ele private sau de stat.

În acest context, platforma EducatiePrivata.ro își propune să reunească exemple de bune practici care să ajute la îmbunățirea educației din România.

Prima conferință marca EducatiePrivata.ro se adresează în special profesorilor, managerilor, directorilor și proprietarilor de școli private, dar și părinților și tuturor celor preocupați de viitorul școlii românești.

Vorbitori: 

 • Ștefan Apăteanu – CEO @EduApps, Google evangelist
  • Aplicațiile gratuite Google care fac procesul educațional mai simplu
 • Miruna Pătrașcu– Trainer @Parentime
  • Cum ar fi dacă te-ai bucura de ședințele cu părinții?
 • Marcel Bartic– Director @Little London International Academy
  • Lecții interdisciplinare: un subiect din mai multe perspective
 • Paul Balogh – Educational apps developer
  • Hypersay - un instrument perfect pentru un mai bun proces educațional

Așteptăm confirmări și din partea altor vorbitori.

Accesul este gratuit dar vă recomandăm să vă rezervați un loc completînd formularul disponibil la www.EducatiePrivata.ro/contact/

www.educatieprivata.ro este singurul portal web care funcționează ca un spațiu comun pentru educația privată, pe tot traseul academic. Abordăm toate ciclurile de învățămînt, de la preșcolar la postuniversitar, fără să neglijăm învățămîntul vocațional sau certificat profesional.

Vorbim de un univers de aproximativ 1600 de unități școlare private, care înrolează aproximativ 200.000 de elevi și studenți, dar și 400.000 de părinți. Nu uităm de cei care ne învață sau de proprietarii de școli private, care au acum un portal în care se pot promova cu succes.

Abordarea noastră presupune două module – unul de utilitate prin care cauți informații despre o școală (curriculum, alternativă educațională, program, taxe), iar al doilea este de conținut, unde abordăm educația pe limba părinților și a elevilor.

Sîntem online din 15 februarie și deja am ajuns la 100.000 de vizitatori unici, ceea ce face din www.educatieprivata.ro un partener credibil și puternic.